HR-träff 2019

Årets kompetensuppdatering för alla inom HR. Även livestreamad kurs!Pris kr 3 990,-

Anmälan
 

Välkommen till HR-träff 2019!

Den självklara dagen för inspiration och kompetensuppdatering för chefer, ledare och alla inom HR. Du får verktyg och konkreta råd i hur man kan skapa motivation och arbetsglädje i en digital och föränderlig värld. Dagen bjuder också på nyheter och aktualiteter inom HR och arbetsrätt, samt vad som gäller – skattemässigt – kring personalens förmåner. Det du helt enkelt måste ha koll på!

GÅ FEM BETALA FÖR FYRA!


PROGRAM: 

Kl 9–12: Hur skapar man motivation och arbetsglädje i en digital, föränderlig värld?

Föreläsare: Jan Tern

Hur mår och presterar vi bra i en tid när allt går mycket fortare än någonsin tidigare i historien? Vår hjärna har definitivt inte följt med i utvecklingen och svarar på stress med bland annat högre puls, flyktandning och hopbitna käkar – även när vi sover, trots att stressen idag sällan handlar om fysiska faror. 

I en tid av digitalisering – hur får vi våra kollegor att må bra i förändring och istället för att känsla rädsla, börja se det som en spännande tid och istället engagera sig och börja utnyttja fler av möjligheterna som ges?

Under föreläsningen kommer du att öka din kompetens inom stressområdet och få praktiska tips som kan minska stressen både i den analoga och digitala världen. Du får också många tips hur medarbetare kan känna ökad trygghet i en tid av förändringar samt hur vi kan se tecken på stress genom att använda både sunt förnuft och digitala verktyg.

Jan Tern
Jan Tern har förutom att varit på Volvokoncernens Corporate HR och där ansvarat för att utveckla friskvården för de svenska Volvobolagen arbetat mycket med utbildning och change management. Hans utvecklade pedagogiska sinne i kombination med konkreta tips har bland annat gjort att han under sommaren 2018 fick som andra svensk en CSP-certifiering. Det står för Certified Speaking Professional och är den högsta internationella certifiering man kan få som talare. Han har också rankats som en av de fem bästa talarna inom hälsa/stress av tidningen Konferensvärlden och är författare till åtta böcker inom hälsa och prestation.


Kl 13–14.30 – Nytt och aktuellt inom HR och arbetsrätt

Föreläsare: Anna Schönfelder och Victoria Ödlund, löne- och HR-experter hos Tholin & Larsson

  • Nya och aktuella lagförändringar
  • Pågående utredningar och aktuella förslag
  • Nya rättsfall från arbetsdomstolen

Anna Schönfelder
Anna, Tholin & Larssons Lön/HR-avdelning, har en mycket stor erfarenhet av arbete med HR samt personal- och arbetsrättsfrågor. Anna har varit verksam inom branschen i ca 25 år. Anna är en mycket erfaren föreläsare, som brinner för att utbilda och hålla kurser inom HR och arbetsrätt. Anna vill att deltagarna ska få med sig både teori och praktiska tips som man kan ha nytta av till vardags.

Victoria Ödlund
Victoria arbetar som Löne- och HR-expert på Tholin & Larsson och har 18 års erfarenhet inom strategisk HR. Under den perioden har Victoria jobbat med allt från förhandlingar och lönerevisioner till medarbetarundersökningar och hälsofrågor. Victoria har en mycket god förståelse för vilka utmaningar chefer och HR-funktioner ställs inför. Arbetsrätt, arbetsmiljö och rekrytering är bara några exempel på områden där Victoria har utbildat och coachat chefer.


Kl 14.50–16 – Personalens förmåner – skattefritt eller skattepliktigt?

Föreläsare: Lennart Salomonsson, skatteexpert hos Tholin & Larsson

  • Förutsättningar för skattefri motion och friskvård
  • Skattefria gåvor och tävlingsvinster
  • After work och personalfester – skattefritt eller skattepliktigt?
  • Skattefria och skattepliktiga traktamenten
  • Fördelar och nackdelar med löneväxling

Lennart Salomonsson

Lennart är en skatteexpert med mycket bred kunskap, men extra vass är han på frågor som har med personbeskattning att göra. Som kursledare vill han framförallt se till att deltagarna verkligen får svar på sina frågor, lär sig något och får ut det de vill av kursen.

– Det är viktigt att fånga intresse! Om en kursdeltagare är nöjd och går ifrån kursen med känslan av att den motsvarade förväntningarna, då har man lyckats som kursledare.


Kurstid: kl 9.00–16.00.  

Pris: 3.990 kr exkl moms. I priset ingår – för onsite-kurser – för- och eftermiddagsfika, lunch och digital kursdokumentation. Den streamade kursen har du tillgång till i 24 timmar.

GÅ FEM BETALA FÖR FYRA!

8.30–9.00 Registrering, kaffe & te

9.00–12.00 Hur skapar man motivation och arbetsglädje i en digital, föränderlig värld?

12.00–13.00 Lunch

13.00–14.30 Nytt och aktuellt inom HR och arbetsrätt

14.50–16.00 Personalens förmåner – skattefritt eller skattepliktigt

 Målgrupp

Kursdagen vänder sig till dig som arbetar inom HR, är chef eller på annat sätt har personalansvar

 Utbildningstimmar

Kursen ger 3,5 aktualitetstimmar för dig som är medlem i SRF Lön.

 Kurstid

Endagskurs kl 9–16

 Mer information?

Telefon 031-84 01 80 eller e-post

Kursdatum

Välj ort och datum från listan.
Pris kr 3 990,-
Anmälan Stockholm 2019-10-22 kl 09:00 - kl 16:00
Anmälan Göteborg 2019-10-23 kl 09:00 - kl 16:00
Anmälan Streamad kurs 2019-10-23 kl 09:00 - kl 16:00