Möt oss på Personal & Chef 21-22 februari

 

Kom och prata digitala HR-lösningar, onboarding, personalhandbok och mycket mer med oss på Personal & Chef 21-22 februari – nordens största branschmässa för alla som leder och utvecklar personal. Du möter oss i monter I:16

Fri entré - Anmäl dig

Tillsammans med vårt systerbolag, NetCompetence, kommer Tholin & Larsson hålla ett gratis seminarium om Talent Management och employer branding – hur du kan bli bättre på att behålla värdefull talang inom företaget – samt en nätverkslunch där vi diskuterar onboarding och hur företag kan systematisera onboardingprocessen.

Personal & Chef logotyp

     

21 feb: Talent Management - Identifiera, attrahera & behålla talanger

10.40 - 11.20

Ulrika och Linda

Ulrika Skogland, NetCompetence, och Linda Schweitz, Tholin & Larsson

Fri entré - Anmäl dig

Värdet i att behålla dina medarbetare och utveckla talangerna

Kompetensutveckling, autonomi och medarbetarskap blir mer viktigt nu när digitaliseringen ökar och arbetsgivare inte längre äger och styr dialogen kring sitt varumärke som arbetsgivare. Kampen om talangerna ökar och kostnaderna i samband med detta likaså. 

Det blir allt viktigare att behålla talangerna genom att vara en attraktiv arbetsgivare som jobbar fokuserat med employer branding. Vad kan du som arbetsgivare göra för att behålla talangerna? Hur arbetar du med medarbetarengagemang, självledarskap och kompetensutveckling? Använder du effektiva digitala verktyg för att underlätta? 

     

21 feb: Nätverkslunch – Konferensrum E8 Kistamässan

12.00 - 13.00

 

Lunch

 

Fri entré - Anmäl dig

Startsträckan för en nyanställd att nå sin fulla potential blir ofta lång och kostsam för företag

Välkommen till vår nätverkslunch där vi bland annat diskuterar vikten av en effektiv onboarding samtidigt som vi kommer att dela med oss av vår erfarenhet och kunskap om hur vi hjälper företag att systematisera onboardingprocessen. Du kommer att träffa Linda Schweiz, affärsområdeschef för HR på Tholin & Larsson och Ulrika Skogland, Senior Account Executive Digital HR, Netcompetence.

Med en effektiv onboarding kan du som är chef, eller som jobbar med HR, snabbare få nyanställda att känna sig trygga i sina roller. Det innebär stora besparingar för verksamheten – men är också bra för företagskulturen, då medarbetarna känner sig välkomna och väl bemötta på sin nya arbetsplats.

Många företag lägger ner mycket tid för arbetet med rekryteringsprocessen. När företaget har kommit i mål med valet av kandidat så avstannar ofta processen under en lång period.

Av erfarenhet vet vi att tiden mellan signerat anställningsavtal till att den anställde är självgående och levererar värde till företaget oftast är lång. Genom att systematisera processen i digitala verktyg kan ni förkorta denna sträcka avsevärt.