Möt oss på Ekonomi & Företag 26 - 27 september

 

Kom och träffa oss på Ekonomi & Företag – årets arena för ekonomer och företagare! Våra experter kommer bland annat hålla två spännande seminarium om senaste nytt om moms och onboardingTillsammans med vårt systerbolag, Netcompetence, kommer Tholin & Larsson också hålla en gratis nätverkslunch där vi diskuterar just onboarding och hur företag kan systematisera onboardingprocessen. Läs mer om alla våra aktiviteter nedanför.

Du möter oss i monter D:15. Vi ses!

Hämta din kostnadsfria biljett till mässan här

     

Ekonomi & Företag logotyp

26 sep: 9.30 - 10.15 | sal M2

Håkan Larsson

Håkan Larsson, skatte- och momsexpert

Läs mer här

Seminarium: Nytt om moms – Momsreform från EU på gång

Håkan Larsson, skatt- och momsexpert hos Tholin & Larsson, håller seminarium om nyheterna på momsområdet.

• Förslag från EU – Ny momshantering vid varuhandel mellan företag inom EU

• Debitering av utländsk moms på fakturan? Ny one-stop shop redovisning?

• Förenklingsregler för s.k. CTP-företag inom EU?

• Senaste nytt som påverkar ditt praktiska arbete m m.

Vill du träffa Håkan?

Går du runt med knepiga momsfrågor? Passa på att träffa Håkan i vår monter. Håkan finns på plats under tiderna:

26 sep: kl 10.30 – 12.30
27 sep: kl 11.30 – 12.30

26 sep: 11.45 - 12.45 | sal E3

Linda Schweitz och Josefin Davidsson

Linda Schweitz, affärsområdeschef, och Josefin Davidsson, Account Executive

Fri entré – Anmäl dig

Nätverkslunch: Onboarding – vägen till framgång

En bra start på nya jobbet är a och o för att en medarbetare snabbt ska kunna skapa värde till företaget. Med en effektiv onboarding förkortar du startsträckan genom att göra de nya medarbetarna trygga i sina nya roller. Det innebär stora besparingar för verksamheten – men är också bra för företagskulturen, då medarbetarna känner sig välkomna och väl bemötta vilket skapar engagerade medarbetare.

Många företag lägger ner mycket tid och resurser på själva rekryteringsprocessen, men när företaget väl har kommit i mål med valet av kandidat så avstannar ofta processen under en lång period. Av erfarenhet vet vi att tiden mellan signerat anställningsavtal till att den anställde är självgående och levererar värde till företaget oftast är lång. Denna period är kritisk, då man kan riskera att tappa den värdefulla talang man arbetat så hårt med att rekrytera i första steget. Genom att systematisera processen i digitala verktyg kan ni förkorta denna sträcka avsevärt.

Under föredraget kommer Linda och Josefin att lyfta fram fördelarna med en effektiv onboarding, och hur företag kan arbeta systematiskt med onboardingprocesser för sina nyanställda. Resultatet blir en förutsättning för ökat värdeskapande och reducerar oönskad turnover.

27 sep: 12.00 - 12.45 | sal M2

Linda Schweitz och Victoria Ödlund

Linda Schweitz, affärsområdeschef, och Victoria Ödlund, HR-expert.

Läs mer här

Seminarium: Effektiv Onboarding/Offboarding är lönsam och stärker ditt employer brand

Med en systematisk onboarding kan du som arbetsgivare få nyanställda att känna sig väl mottagna. En lyckad process gör även att den nya medarbetaren känner sig trygg i sin nya roll, vilket ger förutsättningar för att snabbare kunna börja leverera värde till företaget.

Ostrukturerad offboarding kan ge oönskade ekonomiska konsekvenser, störningar i verksamheten och kvalitetstapp. Avslutet präglar till stor del den uppfattning medarbetaren bär med sig; en lyckad process stärker ditt arbetsgivarvarumärke och ökar därigenom din attraktionskraft.

Vill du träffa Victoria?

Har du frågor om onboarding och employer branding? Passa på att träffa Victoria i vår monter. Victoria finns på plats under tiderna:

27 sep: kl 9.30 – 11.00