Möt oss på Ekonomi & Företag 25-26 september

 

Kom och träffa oss på Ekonomi & Företag – årets mötesplats för ekonomer och företagare. Våra experter kommer bland annat hålla två spännande seminarium om senaste nytt om moms och fördomsfri rekryteringLäs mer nedanför!


Välkommen in på en kaffe och pratstund i monter D:15. Vi ses!

Klart jag vill anmäla mig gratis till mässan

     

Ekonomi & Företag 2019

25 sep: 13:15-14:00 | sal M2

Håkan Larsson

Håkan Larsson, skatte- och momsexpert

Fri entré – Anmäl dig

Moms – nytt, hett och aktuellt!


Vi tar upp det senaste inom momsområdet och vad nyheterna innebär i praktiken


Moms på vårdpersonal – vilka yrkesgrupper och situationer omfattas? Blir det jämkningsskyldighet för köpare av fastighet? Vilka handlingar krävs för att visa EU-transporten enligt nya quick fixes för EU-handel? Hyra eller köp vid finansiell leasing? Ja, det händer mycket på momsområdet just nu.

Vi tar upp det senaste och håller dig uppdaterad!

Passa på att träffa Håkan i vår monter! Håkan finns på plats:

25 sep: 14:30-16:00

26 sep: 9:30-11:00

26 sep: 15:00-15:45 | sal M2

Victoria Ödlund

Victoria Ödlund, HR-expert

Fri entré – Anmäl dig

Hur rekryterar vi rätt person?


Många företag slåss idag om samma talanger. Kompetensbrist, hög personalomsättning och den stora investering som en rekrytering är, gör jakten på personal till en högprioriterad fråga!

Vi människor är subjektiva och rekryteringsfällorna är många. Utöver att felrekrytering är dyrt kan det även leda till att man missar pärlorna, och i värsta fall helt omedvetet diskriminerar. En illa skött process kan också leda till att kompetenta kandidater väljer bort arbetsgivare, och till ett försämrat arbetsgivarvarumärke.

Hur säkerställer man att man rekryterar rätt person – samtidigt som man skapar en bra kandidatupplevelse genom hela processen?

 

Passa på att träffa Victoria i vår monter! Victoria finns på plats:

26 sep: 10:30-12:00 och 13:00-14:00

Tävla med Tholin

Är du duktig på AGI? Då ska du inte missa vår mässtävling och chansen att vinna ett par snygga, trådlösa hörlurar – perfekta för både podcasts och musik. 

Fråga:

De anställda på ett företag har förmån av fri sjukvårdsförsäkring. Premien, som betalas vid ett tillfälle för hela året, uppgår till 10 000 kr. Den skattepliktiga delen av premien uppgår till 6 000 kr (60 %).

Kan arbetsgivaren dela upp premien i 12 delar och redovisa 500 kr varje månad i arbetsgivardeklarationen?


Lämna ditt svar i vår monter D:15. Klockan 15:00 varje mässdag drar vi fem vinnare från alla rätta svar. 

Psst! Passa på att delta i tävlingen redan idag. Mejla ditt svar till linn.viden@tholin.se, märk meddelandet med Tävling. 

Lycka till!