Volvosteget - För unga mellan 18-22 år

Nu är det snart dags att söka till Volvosteget – Volvokoncernens yrkesinriktade utbildning för dig mellan 18-22 år.

     

den 7 september 2015

Volvosteget är en chans för arbetslösa ungdomar att få en betald utbildning och arbetslivserfarenhet inom industrin under ett år. För att söka ska du vara 18–22 år, ha en avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg i kärnämnena samt vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Om du blir antagen väntar en visstidsanställning under ett år med avtalsenlig lön.

Under utbildningen varvas praktikperioder med teoriveckor. Din praktik sker under handledning och är förlagd till någon av Volvokoncernens anläggningar i Sverige som tillverkar lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor. Volvosteget finns i Arvika, Borås, Braås, Eskilstuna, Flen, Göteborg, Hallsberg, Köping, Skövde, Umeå och Vara och du väljer vilken ort du vill söka till. Du behöver ingen tidigare erfarenhet från industrin eller fordonsbranschen för att kunna söka.

Efter avslutad utbildning får man som deltagare ett certifikat som bevis på sin kompetens för att arbeta inom industrin. Volvosteget är ingen garanti för fortsatt jobb inom Volvokoncernen, men utbildningen ger en stabil grund för ett framtida yrkesliv inom industrin och är en dörröppnare för jobb inom hela industrisektorn.

Volvokoncernens treåriga satsning Volvosteget får en fortsättning hösten 2015 och blir en del av den ordinarie verksamheten. Nästa omgång erbjuder 100 deltagare en ettårig utbildning med lön inom industriproduktion. Volvosteget är en långsiktig investering från Volvokoncernens sida för att säkra framtida kompetens samtidigt som en insats för arbetslösa ungdomar i Sverige görs.

Volvosteget är ett samarbete mellan Volvokoncernen, Arbetsförmedlingen, IF Metall och Göteborg Tekniska College.

Ansökan är öppen 3-31 augusti på volvosteget.se och utbildningen startar den 2 november.


Källa: http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Nyheter/Nyheter-for-Arbetssokande/2015-08-31-Ett-kliv-in-i-yrkeslivet-via-Volvosteget.html#.VemWXE3otaQ