Utnyttja 2018 års friskvårdsbidrag

Året börjar lida mot sitt slut och ett nytt är i antågande. Den som ännu inte har plockat ut 2018 års friskvårdsbidrag kanske ska tänka på att göra det.

     

den 6 december 2018 Lennart Salomonsson

Varje arbetsgivare sätter själv gränsen för hur stort friskvårdsbidraget till de anställda ska vara. För att vara skattefritt krävs att bidraget inte överstiger 5 000 kronor per person och år.

Friskvårdsbidraget kan användas till flera olika skattefria motions- och friskvårdsaktiviteter, till exempel massage, träning på gym och olika racketsporter. Från och med 2018 omfattas även liftkort för utförsåkning samt träning med personlig tränare av skattefriheten.

Om det handlar om en enstaka aktivitet, till exempel en massagebehandling eller ett pass med den personliga tränaren, krävs – för skattefrihet – att kostnaden inte överstiger 1 000 kr.

Så glöm inte att ta ut det resterande friskvårdsbidraget för 2018. Om en månad börjar ett nytt år, och med det ett nytt friskvårdsbidrag.

Vill du ha fler tips?

Så här inför årsskiftet bjuder våra experter regelbundet på julklappstips och ger förslag på aktiviteter som är kloka att ta tag i nu när ett nytt år står för dörren. Genom att följa oss på LinkedIn eller ha regelbunden koll på tholin.se ser du till att inte missa ett enda. Redan nu kan du ta del av flera tips:

Julklappstips: Låt ungdomarna sälja aktier eller fonder skattefritt

Julklappstips: Köp inventarier före nyår

Julklappstips: Pensionsspara om du saknar tjänstepension

Adventskalendern: Tre lönetips för en bra start på 2019

Adventskalendern: Tre skattetips för en bra start på 2019

 

Få svar på dina skattefrågor – prova Servicepaket Skatt

Just nu är det många nya frågor på skatteområdet att hålla koll på. I Servicepaket Skatt håller vi dig uppdaterad med det senaste och varvar fakta med ordentliga analyser om vad som är på gång.

Prova Servicepaket Skatt gratis i en vecka. Fyll i formuläret så kan du strax logga in!

Hittar du inte ditt företag? klicka här


Du kan bara prova paketet en gång.