Utblick v. 23

     

den 3 juni 2015

* Kina

Chefen och grundaren av direktförsäljningsföretaget Tiens Group Li Jinyuan vill fira företagets 20-årsjubileum. Därför bjöd han 6 000 av sina anställda på en fyradagars resa till Frankrike. Det är de bästa säljarna av företagets totalt 12 000 anställda. För att lösa den omfattande transporten bokade Jinyuan 84 flygplan och reserverade 140 hotell i Paris. Närmare 150 bussar tog sällskapet till Cannes och Monaco.

www.theguardian.com

* USA

Lönerna för toppcheferna i de största börsbolagen har ökat så att en VD tjänade 373 gånger lönen för en arbetare enligt en rapport från AFL-CIO. En genomsnitts-VD ökade sin lön med 16 % medan genomsnittsarbetarens lön ökade med 2,4.

www.blogs.wsj.com

* Norge

Nu får norska tullen och vägverket klampa utländska lastbilar för att säkerställa att man inte smiter från norska böter och avgifter.

http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/bil-og-trafikk/naa-blir-det-umulig-aa-stikke-fra-boten-for-lastebil-sjaafoerene/a/23444951/

* Vatikanen

Femton ledarskapstips från Påven Fransiskus presenterades nyligen av Harvard Business Review. Påven har inte gjort någon hemlighet av sina planer att radikalt reformera de administrativa strukturerna inom den katolska kyrkan. Påvens tips kan säkert användas inom både näringsliv och offentliga organisationer.

Han tar bl a upp att chefer inte är tillräckligt självkritiska och därför inte utvecklas i sitt ledarskap. Många chefer anser sig också odödliga och oersättliga. Påven vill också att chefer ska komma ihåg sitt ursprung och alla de som stöttat chefen på vägen och fortsätta att vårda sitt nätverk. För alla chefer som har stort kontrollbehov påminns också om delegeringens möjligheter. Planering är viktig men styr inte allt i minsta detalj! Alla chefer bör också tänka på att stänga av jobbet och ge sig själv nödvändig återhämtning. Läs alla femton tipsen här

https://hbr.org/2015/04/the-15-diseases-of-leadership-according-to-pope-francis

* Island

Generalstrejk på Island. Efter de tunga krisåren har den isländska ekonomin vänt. Många vill nu ha kompensation för tidigare uteblivna löneökningar. Samtidigt som arbetarfacken nu går ut i konflikt strider akademikernas centralorganisation BHM om högre löner för universitetsutbildade som också är uttagna i strejk.

I höstas fick läkare och vissa lärargrupper lönehöjningar. Omkring 70 000 strejkar inom skilda yrken som hantverkare, röntgenassistenter, läkare och jurister. Strejken handlar om krav på högre lön. Om ingen lösning kommer till stånd kan bl a flyget påverkas från 31 maj till midnatt den 1 juni och efter den 6 juni.

http://icelandreview.com/news/2015/05/06/strikes-may-reach-70000-workers-iceland

* Kina

Det förekommer att en del rika kineser är bekymrade för sina barn över miljön och bristen på rent vatten och mat. Man försöker nu få medborgarskap i andra länder för sina barn. Skrupellösa affärsmän funderar också på att lämna Kina med sin förmögenhet intakt innan de blir upptäckta av regeringens pågående anti-korruptionskampanj.

http://www.ozy.com/acumen/chinas-millionaires-are-leaving-china/33349#ixzz3ZrfgUpAz

* Storbritannien

Den brittiska arbetsmarknaden fortsätter sin väg uppåt. Det visar färska siffror från den 17 april. Sysselsättningen steg på nytt och slår nya rekord medan arbetslösheten fortsatte sjunka. Så har också bilden i stort sett ut ända sedan slutet av 2011 och början av 2012.

Sysselsättningen har nu inte varit så hög på 45 år eller sedan jämförbar statistik infördes 1971. Drygt 31 miljoner eller 73,4 procent av dem i åldern 16-64 år hade nu jobb vilket var nära 250 000 fler än förra tremånadersperioden september-november förra året. Ökningen innebär att nära 560 000 fler är sysselsatta än för ett år sedan.

Enligt Eurostat var arbetslösheten i Storbritannien säsongsjusterat 5,5 procent i december 2014.

Lönerna under perioden december-februari steg med 1,7 procent från samma period för ett år sedan.

http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/arbetsmarknad_europa/sysselsattningen-slar-nya-rekord_616903.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=2015-04-28&utm_campaign=arbetsmarknadsnytt_europa