Tholin & Larsson på Ekonomi och Företag 2018

Kistamässan får besök av Tholin & Larsson som årligen deltar som kompetenspartner på mässan Ekonomi och Företag. Den 26–27 september står två dagar av intressanta föreläsningar, workshops, nätverksluncher plus branschmingel på agendan.

     

den 13 september 2018

Ekonomi och Företag är en mycket populär och årligt återkommande branschmässa där du som arbetar med ekonomi, men också digitalisering och HR, kan förkovra dig, inspireras av andra och knyta värdefulla kontakter – alldeles gratis. Som kompetensföretag inom skatt, moms, lön och HR är det en självklarhet för Tholin & Larsson att närvara.

Under dessa två dagar genomför Tholin & Larsson flera seminarier, varav ett handlar om moms. Föreläser då gör Håkan Larsson, moms- och skatteexpert. 

- Momsen är ett svårt område för många, vilket bekräftas varje år när vi bjuder in till seminarier. Då blir det oftast fullsatt i lokalen med minst 400 deltagare, säger han. 

Håkan Larsson har arbetat i över 30 år med dessa frågor, men har inte tröttnat. Tvärtom växer bara intresset.

- Man kommer väldigt nära företagens verklighet och vardag när man jobbar med moms, vilket är kul. Och för att det ska bli rätt i momsredovisningen måste man ha full koll på transaktionerna med allt vad det innebär, säger han.

En stor del av tjusningen ligger också i att moms är en skatt som är enormt praktisk. Dessutom händer det saker inom fältet hela tiden, vilket betyder att man aldrig blir helt fullärd.

- Momsområdet ändras ständigt, om man inte hänger med i svängningarna så finns det en stor risk att man gör fel i sin momsredovisning. När man upptäcker felen för sent kan det bli både dyrt och tidsmässigt jobbigt att ändra, säger Håkan Larsson.

Vad du har att se fram emot

Under sin föreläsning på mässan tar Håkan Larsson upp nya regler som införs 2019, bland annat gällande moms på presentkort och vouchers. En del av tiden läggs även på vidarefakturering samt kundförluster och betalningstvister.

Annat på agendan:

  • nyheter från domstolar och Skatteverket
  • försäljning av dotterbolag och fastigheter
  • moms vid uthyrning av sjukvårdspersonal
  • moms på el, vatten och annat rörande uthyrning

Avslutningsvis pratar Håkan Larsson om nya förslag från EU gällande en stor momsreform som kommer att påverka företagens momsredovisning när de handlar med varor inom EU. Ett ämne som uppmärksammats för lite enligt honom själv.

- Om den genomförs på det sätt som har föreslagits, så blir det den största momsreformen inom EU på 25 år. Den kommer innebära stora förändringar som gör att företagen får ändra på sina affärssystem när det gäller momsredovisningen vid EU-handel, säger han.

Missa inte din chans att få mer information kring denna fråga och mycket mer under Ekonomi och Företag 2018. Säkra en plats genom att hämta din kostnadsfria biljett till mässan här.

Du som besöker Håkan Larssons föreläsning kan förvänta dig en snabb och matnyttig genomgång av de senaste nyheterna och aktuella frågorna inom momsområdet, presenterade på ett lättsamt sätt som gör att du förstår vad dessa innebär i praktiken.

Väl mött!

Text av: Emelie Andréasson

Håkan Larsson är moms- och skatteexpert på Tholin & Larsson med över 30 års erfarenhet av att arbeta med moms- och skattefrågor. Håkan har en utbildningsbakgrund inom både ekonomi och juridik och har varit en uppskattad kollega på Tholin & Larsson i över 20 år.  Håkan Larsson

Klart du ska få snabba svar på dina momsfrågor!

Sliter du med momsfrågor i ditt arbete? Vore det skönt att ha någon att bolla dina tankar med?

I Servicepaket Moms hjälper vi dig hålla koll på alla detaljer och komplicerade regelverk. Välkommen till en enklare momsvardag!

Jag vill prova paketet!