Quiz: Vad kan du som ledare bestämma?

Att vara ledare betyder att det är du som bestämmer, eller hur? Så enkelt är det inte alltid. Regelverk och avtal innebär ofta en hel del begränsningar av din arbetsledningsrätt.

     

den 5 juni 2020

Som ledare är det ditt ansvar att leda dina anställda och det innebär att du måste ta många olika beslut. Det kan handla om hur arbetsuppgifterna ska prioriteras, hur semester ska förläggas eller hur övertid ska hanteras. Samtidigt finns det också många begränsningar i arbetsledningsrätten du som ledare utövar å arbetsgivarens vägnar.

Arbetsledningsrätten är inte lagstadgad, utan en princip baserad på teori och rättspraxis. Arbetsledningsrätten begränsas av en lång rad av lagar, föreskrifter, anställningsavtal, regelverk och riktlinjer; när du ska fastställa tidpunkt för semester måste du exempelvis förhålla dig till semesterlagen samtidigt som arbetsmiljölagen och anställningsavtal sätter gränser för hur mycket övertid du kan beordra. Det är därför viktigt att känna till ramarna för arbetsledningsrätten.

Kolla om du känner till reglerna

Vi har tagit fram ett quiz för att se hur bra koll du har på vad du som ledare kan bestämma och inte. I quizet har vi tagit fram olika scenarios du som ledare kan möta. Eftersom avtal och praxis varierar från arbetsplats till arbetsplats, kan det komma en fråga du inte kan svara ja eller nej på. Då väljer du istället  ”det måste värderas närmre”.

 

 

Vårt bästa HR-innehåll – direkt till din inkorg

 
Vill du djupdyka ner i frågor om HR-trender, medarbetarskap, arbetsmiljö och senaste nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev – vi plockar ut det bästa vi har att bjuda på och skickar direkt till din inkorg.

Vi bjuder alla nya prenumeranter på e-boken Ny som HR-chef: detta bör du ha koll på! Värdefulla tips för dig som är ny i ledarrollen – eller för dig som vill få nya insikter. 👌