Nytt bonusprogram på Scania kan ge 54 000 kr

Beslut att införa ett nytt bonussystem har tagits av Scanias bolagsstyrelse. Det innebär att alla som är anställda av Scania får del av den nya bonusen. De många som är inhyrda från bemanningsföretag får således inte del av bonusen. – Nej, de har ju egna avtal med sina arbetsgivare, säger presschef Hans-Åke Danielsson.

     

den 20 maj 2015

Det nya avtalet gäller fr o m 1 januari 2015. Scanias vinst har de senaste tio åren varit i snitt 6,5 miljarder per år.

Parterna har i förhandlingen kommit fram till att utfallet vid en vinst på 6,5 miljarder ska vara 27 000 konor per år. Alltså lika mycket som maxbeloppet i det gamla bonussystemet. I det nya bonussystemet är maxbeloppet höjt till 54 000 kronor.

Men det förutsätter 13 miljarder i vinst. Dit har Scania hittills aldrig nått. Om den årliga vinsten blir lägre, mellan 1 och 3 miljarder, blir bonusen 6 750 kr. De som är föräldralediga får full bonus även om man är hemma med barn under hela året. Även de visstidsanställda får del av bonuspengarna. Men man måste ha varit närvarande 30 procent av tiden – då får man en halv bonus. För att få full bonus krävs att man har varit närvarande 60 procent. Man måste också vara anställd vid årets utgång.

Pengarna kommer att förvaltas av Scania Resultatbonusstiftelse, den stiftelse som hade hand om det gamla bonussystemet.


Källa: http://www.scaniafacken.com/Unionen/Data/Sites/1/SharedFiles/aa_temp/bonus.pdf