När kan en anställd vara ledig med lön?

En anställd kan ha rätt att vara ledig från arbetet med bibehållen lön – så kallad permission – i vissa situationer. Möjligheten till permission är inte lagreglerad utan enbart i kollektivavtal eller enskilda avtal. Rätten att vara ledig kan vara reglerad i lag men däremot inte möjligheten att få behålla lönen under ledigheten.

     

den 9 oktober 2019 Lotta Sprangers

Permission beviljas normal bara för en del av dagen. I vissa fall kan permission dock beviljas för en eller flera hela dagar.

Enligt många kollektivavtal ges permission för följande anledningar:

  • Hastigt påkommande allvarligt sjukdomsfall för nära anhörig
  • Nära anhörigs dödsfall och begravning
  • Akut sjukdom eller tandläkarbesök
  • Egen 50-årsdag
  • Eget bröllop

Med nära anhörig brukar i de flesta fall avses make/maka, sambo, barn, syskon, föräldrar, svärföräldrar samt mor- och farföräldrar.

Man kan inte utnyttja permissionen under annan ledighet. Fyller man till exempel 50 år under semestern får man inte permission på födelsedagen eller kompensationsledighet i efterhand.

I en del kollektivavtal men även i enskilda avtal ges ledighet med bibehållen lön för andra orsaker, till exempel för att flytta.

Ansökan om permission

Det är arbetsgivaren som beviljar permissionsledigheten. En ansökan om permission ska göras i så god tid som möjligt. 

Vill du ha vårt bästa HR-innehåll – direkt till din inkorg?

 
Vill du djupdyka ner i frågor om HR-trender, medarbetarskap, arbetsmiljö och senaste nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev – vi plockar ut det bästa vi har att bjuda på och skickar direkt till din inkorg.

Vi bjuder alla nya prenumeranter på e-boken Ny som HR-chef: detta bör du ha koll på! Värdefulla tips för dig som är ny i ledarrollen – eller för dig som vill få nya insikter. 👌