Det s k två-undantaget vid uppsägning

Det talas ofta om det s k två-undantaget vid uppsägning på grund av arbetsbrist. Politiker och även olika aktörer på arbetsmarknaden vill antingen utöka undantagsmöjligheterna eller inskränka dessa. Vad innebär då dessa undantagsregler?

     

den 21 december 2018 Annika Westergren

Till att börja med gäller undantaget endast vid uppsägningar på grund av arbetsbrist. Vidare är undantaget kopplat till just turordningsreglerna. Arbetsgivare med högst 10 arbetstagare får undanta en eller två arbetstagare från turordningslistan. Dessa arbetstagare ska - enligt arbetsgivarens bedömning - vara av särskild betydelse för den fortsatta verksamheten på företaget.

Läs mer: Få koll på alla anställningsregler med Servicepaket HR

Undantagna har företräde till fortsatt anställning

Den eller de arbetstagare som undantas har företräde till fortsatt anställning. Regeln innebär alltså att en anställd med kort anställningstid kan få vara kvar vid företaget medan en annan anställd med längre anställningstid blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

Rättslig prövning av arbetsgivare?

I princip kan ingen rättslig prövning göras av arbetsgivarens bedömning av arbetstagarnas särskilda betydelse. Det får däremot aldrig vara fråga om att anställda missgynnas t ex på någon av grunderna i diskrimineringslagen eller föräldraledighetslagen.

Vill du ha vårt bästa HR-innehåll – direkt till din inkorg?

 
Vill du djupdyka ner i frågor om HR-trender, medarbetarskap, arbetsmiljö och senaste nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev – vi plockar ut det bästa vi har att bjuda på och skickar direkt till din inkorg.

Vi bjuder alla nya prenumeranter på e-boken Ny som HR-chef: detta bör du ha koll på! Värdefulla tips för dig som är ny i ledarrollen – eller för dig som vill få nya insikter. 👌