Corona: Digitala kurser ger kompetensutveckling från hemmakontoret

Vi har ställt om och skapat digitala varianter av de flesta av våra onsite-kurser. De digitala kurserna är naturligtvis anpassade till de senaste nyheterna och regeländringarna i samband med coronautbrottet, säger Frida Svengård på Simployer.

     

den 17 april 2020

Simployer erbjuder normalt sett en kombination av onsite-kurser på hotell runtom i Sverige, livestreamade kurser och e-lärande. Men coronapandemin har skakat om tillvaron även för oss, och framöver är det endast digitala kurser som gäller. Våra duktiga experter arbetar hårt för att ge dig den kompetens du behöver just nu – på digital väg!

- Vi beslutade snabbt att våra onsite-kurser med många anmälda skulle göras om till digitala kurser. Dessutom har vi ökat produktionen av nya, livestreamade kurser som håller dig uppdaterad på de senaste ändringarna i regelverken, säger Frida Svengård, projektledare för Simployers kursverksamhet.

Sedan utbrottet av covid-19 accelererade, fick vi en stor ökning av frågor till kundservice om vad som skulle ske med de planerade kurserna ute i landet.

- Naturligtvis var det många som hörde av sig och hade frågor om vad som skulle hända med deras kurser, nu när man skulle undvika folksamlingar. Som tur är var vi snabba på banan och kunde erbjuda digitala alternativ till de flesta av kurserna. Hittills har vi fått bra feedback, och nu fortsätter vi att skapa nya digitala kurser kring relevanta ämnen i samband med corona. Simployer ska erbjuda relevant lärande, i medgångar så väl som motgångar, säger Frida Svengård.

För att delta på en livestreamad kurs är allt som behövs en dator, mobil eller surfplatta och tillgång till internet. De livestreamade kurserna är uppbyggda på samma sätt som en onsite-kurs, och inleds med en faktabaserad presentation av våra experter. Presentationen kan du ladda ner i förväg. Du kan också skicka in dina egna frågor under kursens gång, och få svar på det som just du funderar över. Om du inte kan se den livestreamade kursen direkt, finns reprisen tillgänglig i tre månader.

För många av våra kunder har erbjudandet om digitala kurser lett till att de provat en livestreamad kurs för första gången.

- Den här krisen har fått verksamheter över hela landet att tvingas till en digital transformation, där alla blivit tvungna att bekanta sig med nya digitala verktyg, som Zoom eller Teams, säger Frida Svengård. Det öppnar upp möjligheter att lära sig på nya och spännande sätt – som man kanske inte visste fanns tidigare!

Vad som händer i framtiden är osäkert, men för närvarande ligger fokuset hos Simployer på digital kompetensutveckling.

- Det enda vi vet nu är att det råder stor osäkerhet – hela samhället måste förhålla sig till väldigt korta tidshorisonter. Vi kommer att fortsätta skapa digitala varianter av våra onsite-kurser under våren. Vad som händer efter det beror på hur situationen utvecklar sig. Men oavsett hur det går, kommer vi anpassa oss och ge våra kunder riktigt bra lärande i alla kanaler som vi har, säger Frida Svengård.

Vill du också hålla dig uppdaterad från hemmakontoret?

Om du jobbar inom HR, lön, skatt eller moms så har vi flera digitala kurser som håller dig uppdaterad kring alla nyheter och regeländringar som sker. 

 


Vårt bästa HR-innehåll – direkt till din inkorg

Nyheter, trender och inspiration var 14:e dag. Enklare kan det inte bli.