Boreout - att ha långtråkigt på jobbet

Philippe Rothlin och Peter Werder har myntat begreppet boreout som handlar om att vara undersysselsatt och ha tråkigt på jobbet.

     

den 7 december 2015

Enligt de schweiziska konsulterna visar sig boreout framförallt genom tre symptom: Avsaknaden av ambitioner, ointresse och att man är uttråkad på jobbet. Därtill kommer också strategier för att verka mer upptagen än vad man är.

Christian Bourion, en fransk professor i ekonomi har vidare studerat fenomenet boreout. Under den senaste tiden har hans studier av boreout väckt uppmärksamhet i franska medier. Tillståndet är betydligt mer utbrett än man tidigare trott. Studier visar att 30 procent av löntagarna i Frankrike har alldeles för lite att göra på sina jobb. Arbetet är en viktig del av självbilden och boreout kan därför vara mycket problematiskt för den enskilde.

- Att ha ett arbete och få en lön utan att man gör någonting blir till en katastrof och är en källa till självförakt, säger Christian Bourion. Förklaringarna är flera, enligt den franske professorn. Ny teknologi eller en ny organisation kan till exempel leda till att en tjänst successivt har tömts på sitt innehåll eller att den aldrig har fått ett tydligt uppdrag. Fenomenet är, enligt Bourion, vanligast inom den offentliga sektorn.

Professorns slutsatser delas inte av franska fackliga representanter. Brigitte Jumel, generalsekreterare för facket CFTD:s federation för offentliganställda, säger att påståendena om att många av hennes kollegor skulle vara undersysselsatta bygger på fördomar och en stereotypisk bild av privilegierade ”funktionärer”.


Källa: Tidningen Arbetsliv